Het vuur in m’n woorden

Gistermiddag sprak ik met Maaike over waarom ik doe wat ik doe en ik merkte het diepe vuur dat in m’n woorden zat. De woorden kwamen als vanzelf, mijn buik en mijn hart roerden zich en ik was zelf bijna in tranen haha. 

Dit is niet altijd zo geweest. Mijn missie ontwikkelt zich door de jaren heen net als ikzelf doe. Vast herkenbaar !

De eerste keer dat ik überhaupt over missie nadacht was toen ik me besefte dat ik niet meer wilde bijdragen aan de doelen van het bedrijf waar ik al jaaaren voor werkte. Pas toen ik me besefte waar ik eigenlijk mijn talent, tijd en energie aan besteedde, kon ik voelen dat ik me er totaal niet meer toe kon verhouden en startte ik voor mezelf.
Heerlijk onbevangen.
Hmm wat wilde ik hiermee bereiken, waarvoor deed ik het? Niet in staat om dit goed te formuleren, begon ik maar gewoon en deed m’n interim-en coachwerk, onderwijl een yoga opleiding volgend. In de combinatie kwam ik meer thuis en werd stap voor stap duidelijker waar het voor mij over ging.


We zoeken zo vaak naar onze missie, steeds opnieuw en gebruiken het als schuilplek

Het hebben van een missie -en iedereen heeft die- en die kennen is mega belangrijk. Het helpt je door moeilijke tijden en twijfel heen, maakt dat je doorgaat en weet waarvoor je al die tijd, dat geld en de energie ergens in stopt.

Het ontwikkelt zich door de tijd heen doordat je ervaring opdoet, voelt wat je echt niet meer wilt en wat briljant goed bij je past. Niet voor niks, maar meant to be.

Inmiddels licht ik ongeveer op –on fire – als ik vertel over en bezig ben met het bekrachtigen van vrouwen, hun thuis en hun business door ultieme vormen van selfcare, educatie en verantwoordelijkheid.

Maar dit was niet altijd zo. Van beter voor mezelf zorgen als doel, via een duurzame business neerzetten naar het empoweren van andere ondernemers en bedrijven, sta ik nu deeply rooted voor het leiden, helen en voordoen van vrouwelijke vrijheid. Vrijheid in onze kleine kring thuis, zakelijk met vrouwen en bedrijven die hier ook voor kiezen en wereldwijd door de empowerment en educatie van meisjes via o.a. Girls on Fire Leadership.

 

Stop met wachten tot je het weet

Mijn helderheid en vuur kwamen NIET door te zitten wachten tot het zich aandiende, maar WEL door in actie te zijn, met klanten te praten en te werken, door keuzes te maken en mijn eigen leiderschap te pakken.

Maar er waren momenten dat ik -vanuit mijn hoofd de oefeningen deed- om meer helderheid te krijgen. Denkende dat ik als dat eenmaal duidelijk had, de rest vanzelf zou gaan. NOT.

Ja prima om van tijd tot tijd te reflecteren, boeken te lezen en trainingen te doen om je why duidelijker te krijgen. Mijn boodschap is niet om dit te laten liggen. VOORAL niet. Doen.

Maar gebruik het niet als een excuus om te wachten. Om nog niet je website live te zetten of een klant te benaderen of je huidige verhaal te delen op social media. Dit vormt je why, scherpt je verder aan. Je hebt de ervaringen nodig om dieper te wortelen in wat het meest belangrijk voor je is, zowel in je werk als in je leven.


Geloof in jezelf
, je gaven en wat je hier te doen hebt is belangrijk. De andere 50% komt vanactie. DEZE TWEE SAMEN MAKEN JE SUCCES. Wat succes ook voor je is.


Actie dan maar ?!


Over geloof in jezelf

Beantwoord voor jezelf -intuïtief- de volgende vragen de volgende vragen of bespreek ze met een open minded vriendin:

  • Wat zijn mijn belangrijkste talenten, komen die terug in mijn dagelijkse werk?
  • Waaraan draag ik bij door te doen wat ik doe? Voel ik me goed bij wat ik doe en ‘klopt’ het? Wat wil ik ‘achterlaten’?
  • Welke keuzes heb ik te maken?

Over stappen nemen
Welke drie stappen zijn vitaal om wat ik bij te dragen heb over de bühne te brengen? Welke actie neem ik hier vandaag op (bel een vriendin, benader een vroegere klant, praat met je leidinggevende, doe een aanbod aan iemand, etc)?  Door alle gesprekken, relaties en acties heen, vormt zich je verhaal en je thuis.

Ook als je al tien jaar onderneemt, al twintig jaar carrière maakt of de zestig gepasseerd bent.Deel wat belangrijk voor je is, reflecteer en zet stappen.


‘My mission in live is not merely to survive, but to thrive and to do so with some passion, some compassion, some humor and some style’ – 
Maya Angelou

Liefs,
Anne

 

Let’s keep in touch

         

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief 

Vanzelfsprekend ga ik zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.  Wil je meer weten? Kijk dan op mijn privacy statement